Friday, August 8, 2014

Aidilfitri 2014: beraya di Besut

Assalamualaikum

Alhamdulillah raya tahun ni cuti panjang sikit. Biasanya kalau giliran kami beraya di Serting, kami tak ada kesempatan nak balik beraya di Besut. Tahun ni Cik Abang dan anak-anak cuti seminggu, dapatlah balik Besut dua tiga hari. Raya ke 3 (Rabu) pagi kami bertolah ke Besut. Alhamdulillah perjalanan lancar walaupun banyak kenderaan di jalanraya. 

Hari Khamis bermulalah mengahadiri kenduri-kendara di rumah saudara mara. Dapat makan free...hehehe.
Kenduri pertama: makan-makan sempena naik rumah baru sepupu saya
Kenduri kedua: kenduri kahwin anak kepada 2 pupu (kot...terlupa apa hubungan) saya.Hari Jumaat barulah boleh menziarahi rumah adik-beradik. Makan-makan di rumah mereka sambil masak bersama-sama boleh mengeratkan hubungan. Alhamdulillah adik-beradik saya tinggal berdekatan je, jadi senanglah boleh ziarah dalam satu atau dua hari je.

Makan pagi di Alor Lintah - rumah Abang Long (tak ada gambar)
Makan tengahari di Kg Bahagia - rumah Kak Ma


Makan petang di Dalan Rhu - rumah Zira (anak saudara) dan rumah KakMakan malam di Kg Kubang Bemban - rumah Mok bersama-sama adik-beradik, ramai-ramaiHari Sabtu dah kena balik semula ke Seremban. Kali ni kami bawa mok sekali balik ke Seremban. Kami singgah dulu Serting dan bermalam di situ sebelum meneruskan perjalanan ke Seremban pada hari Ahad. Sabtu malam tu di Serting, kami buat BBQ.


Itulah serba sedikit cerita kami sekeluarga beraya di 2 kampung halaman pada tahun ini. Memang seronok. Setelah 2 tahun beraya diperantauan, tahun ni pula boleh beraya di 2 negeri. Alhamdulillah.2 comments:

  1. Comel2 anak Ati, paling geram tengok Adib, omey nya Adib...

    ReplyDelete
  2. Thanks kak. Adib lah yang temankan saya masa abang2 pergi sek. Penghibur hati saya tuh....hehehe

    ReplyDelete

Borang Pesanan

Nama:
Alamat email/facebook:
Alamat Penghantaran:
No. telefon/HP:
No. kod/ item:
Cara pembayaran:

Create a web form here
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Elegant Rose - Working In Background
Copyright to NORIATI SAUD
Designed by UMIESUEstudio 2015